/ БГНЕС
В началото на следващата седмица ще бъде дезинфекциран около 20-километров участък от автомагистрала "Марица преди ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Монтираха 14 термокамери на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

След насочване на чакащите тирове към буферния паркинг на бившето летище край с. Узунджово, АПИ разчиства 20-километровия участък от автомагистралата и прилежащата двуметрова ивица. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя. В понеделник се очаква почистването да приключи и веднага след това ще бъде дезинфекцирана отсечката от автомагистралата.

Дезинфекционните мерки ще струват над 100 000 лв.

Буферният паркинг на българо-турската граница вече работи (СНИМКИ)

На буферния паркинг край с. Узунджово е осигурено място за около 1000 тежкотоварни камиона, което на този етап е достатъчно, но АПИ има готовност да подготви терен за още около 2000 камиона. За сметка на бюджета на Агенцията "Пътна инфраструктура" паркингът е почистен и дезинфекциран, осигурени са 15 прожектора за осветяване на паркинга през нощта, 30 химически тоалетни и 15 контейнера, които се почистват ежедневно при строго спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.