Деца пребиха до смърт бездомник и дори заснеха това изстъпление. 53-годишният мъж е намерен в безпомощно състояние.
 
Прокуратурата поиска постоянен арест за 14-годишно момче. Съучастникът му, който е на 13 години, не може да носи наказателна отговорност и е пратен в дом за малолетни престъпници. Други две момчета, които са гледали и снимали побоя, не са обвинени за фаталния случай.

Обвиниха 14-годишен за убийството на бездомник

"Убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин. То е извършено по хулигански подбуди. Още на 16 януари е възникнал спор между мъжа и децата в пункт за събиране на вторични отпадъци. На другия ден двете момчета са решили да му отмъстят, нанасяйки му побой. На 20-и те са решили, че побоят не е достатъчен и отново го направили", обясни пред NOVA окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Просяк заби нож в гърдите на другар

Не са установени данни за техни противообществени прояви до този момент. 14-годишното момче ходи на училище, а 13-годишният - не. Предстои да бъде поискана най-тежката мярка "задържане под стража" за по-голямото момче, което е задържано за 72 часа.

"Подобно убийство е неразбираемо за много от хората. В социалните мрежи повечето го свързват с етническата принадлежност на децата. За съжаление обаче има и други случаи. Това до някъде е загуба на реалност. В един момент съвременните деца започват да губят връзката между добро и лошо", обясни от своя страна детският психолог Иван Игов.

Изправят пред съда мъж и жена, нападнали и ранили бивша приятелка

По думите му друг проблем е агресивната среда, в която живеят. 1/3 от семействата, когато има проблем, се справят агресивно помежду си.

"Логично е децата да виждат, че тази агресия означава, че ти си човек, който се справя", обясни психологът.
nova.bg