ГЕРБ пресконференция
ГЕРБ пресконференция / БГНЕС
БСП ще обогати правната теория, защото досега не е било да се съди политическа партия за някакви манипулации, това ще бъде прецедент. Така Десислава Атанасова и ГЕРБ отговориха на заявката по-рано от лидера на БСП Корнелия Нинова, че до края на деня завежда дело срещу депутатката и партията за "лъжите и клеветите за "Техноимпекс".

"Паралелни съдебни процеси, сигурно ще бъде интересно, но предпочитам да приключим първо този, защото тя все пак е първа по време, очаквам да видя мотивите в исковата молба", отговори Атанасова на въпрос дали не обмисля вариант за контрадело срещу председателя на левицата.

Корнелия Нинова ще съди Десислава Атанасова заради "Техноимпекс"

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова
БГНЕС

Тя призова БСП на дебат, но, първо, по думите на Десислава Атанасов, социалистите трябвало да се уточнят дали губят идентичност като социална, лява партия, дали лидерът им от "десен приватизатор се е превърнал в социален".

Но не разбрахме, отбеляза Атанасова, дали Нинова през 1999 г. е подписвала договор за приватизация, три допълнителни споразумения за намаляване цената на приватизационния договор. Явно БСП е в шизофренично състояние, заключи тя.

Нинова показа документи, че сделката за "Техноимпекс" е проверявана

Десислава Атанасова беше категорична, че всичко ще се изясни в съда. Тя очаква Нинова със свидетели и факти. И добави, че писмото на главния прокурор по нейно запитване за проверки на "Техноимпекс", също ще бъде докрай оповестено в съдебната зала.

Депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова
БГНЕС

Заявеното намерение на левицата да предложи инкриминиране движението на лекарства би нарушило договор с ЕС, според председателя на здравната комисия Даниела Дариткова. Тя увери, че ГЕРБ са готови да приемат всяко добро предложение на БСП по темата, макар и решенията да са непопулярни и тежки понякога.
БТА