/ БГНЕС
Всички лидери на партията - отново издигнати
Десетима социалисти са сред номинираните за вътрешнопартийния вот до момента след проведените 11 отчетно-изборни конференции, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Води сегашната лидерка на партията Корнелия Нинова с 11 номинации, следвана от Кирил Добрев и Красимир Янков - с по три. Именно първите трима се очаква да са кандидатурите на финалната права, макар че по две номинации са получили още лидерът на пловдивската организация Георги Гергов, Костадин Паскалев, а с по една се подреждат двама бивши соцлидери - Михаил Миков и Сергей Станишев, както и шефът на столичните социалисти Калоян Паргов, Янаки Стоилов, Лъчезар Костов.

Корнелия Нинова на партийно събрание в хотел на Ветко Арабаджиев в Пловдив

Тече отчетно-изборната кампания на столетницата, която трябва да приключи в средата на март, а след това да започне и предизборната кампания на кандидатите да водят БСП след първи вътрешнопартиен вот.

Изборът на лидер членовете и симпатизантите на БСП трябва да се състои в края на април, а ако не е от първия тур - в първите дни на месец май. Освен номинации за председател на БСП, местните структури правят и отчет за дейността си през изтеклия мандат и предложения за членове на националните и местни ръководни и контролни органи на партията.