Бачийски обясни, че заплахи са получили и други хора
Депутатът от „Продължаваме Промяната” Константин Бачийски е бил заплашван от няколко места. Това обяви той в предаването „Здравей, България” по NOVA. Заплахите са били отправяни лично.

„Покрай работата ми като общественик последните 10 години, редовно съм получавал заплахи. Сега едната от заплахите беше, че много млади хора получават сърдечен удар. Другата беше да се замисля колко млади хора изчезвали, когато са неудобни”, заяви Бачийски.

"От действащата корупционна схема на час хазната е губела по 5000 лв., а за десет години загубите се изчисляват на около 500 млн. лв. Показателно е това, че след възстановяването на държавния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ приходите са вече около 120 000 лв. на ден, а преминаващите камиони се обработват много бързо", допълни Константин Бачийски.

Нова проверка на МВР и ДАНС на ГКПП „Капитан Андреево”

Съмненията са, че заплахите са отправяни заради фитосанитарния контрол на „Капитан Андреево”. Бачийски обясни, че заплахи са получили няколко души Иван Христанов, шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов и няколко народни представители.

Според Бачийски заплахите са отправяни „от хората, които от 10 години са владели трафика на „Капитан Андреево”.

„Това кранче вече е запушено. Това е една от схемите, заради които мафията е готова да събори държавата
. Затварянето на тези кранчета е една от основните причини за разклащането на тези кранчета”, заяви Бачийски.