/ netinfo
Мнението е на депутата от ГЕРБ Нели Петрова, която загуби дъщеря си при катастрофа
Въвеждането на таван на обезщетенията за загинали при катастрофи е абсурдно
99553
Въвеждането на таван на обезщетенията за загинали при катастрофи е абсурдно
  • Въвеждането на таван на обезщетенията за загинали при катастрофи е абсурдно
Не трябва да има цена на човешкия живот и въвеждането на таван на обезщетенията за близки на загинали при катастрофи е абсурдно. Това каза за Дарик депутатът от ГЕРБ Нели Петрова, чиято дъщеря загина при катастрофа на пешеходна пътека във Варна през 2011 г.
 
Таван от 20 000 лв. обезщетение за загинал при катастрофа  

По думите й колегата й от ГЕРБ Менда Стоянова, която е автор на спорните поправки в Кодекса за застраховане, е била подведена.

Петрова допълни още, че в момента застрахователи и адвокати се опитват да се възползват от тълкувателното решение на ВКС, с което беше отворен кръгът от близки на починалия, които могат да търсят компенсация за морални вреди от неговата смърт.
 
"В момента застрахователи и адвокати се опитват да разкъсат почернените родители. Не смятам, че трябва да има цена на човешкия живот. Има някакво недоразумение, което мисля, че ще бъде поправено. Аз не смятам, че трябва да се възползват роднини до девето коляно от смъртта моето дете, например. Защото майки и бащи, братя и сестри, само знаят какво се е случило. Аз не смятам, че човешкият живот има цена, но ние трябва да спрем адвокатските хиени, които се хранят от това, и да спрем роднини, които дори може би не познават убития, но въпреки всичко печелят от неговата смърт и ще искат едни пари", коментира Петрова.

Борисов разпореди на депутатите си да не гласуват промените в Кодекса за застраховането

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на партията да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат. Предстои обсъждането да започне в четвъртък в заседание на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

Над 90% от катастрофите у нас са резултат на човешка грешка