Ден на траур в община Никола Козлево
Ден на траур в община Никола Козлево / снимка: sxc.hu

25 юни е обявен за ден на траур в община Никола Козлево, след като две момчета - Георги Георгиев на 13 години и Иван Иванов на 15 години, се удавиха на 23 юни в образувал се язовир край село Цани Гинчево. Заради поройните дъждове и препълнени водоеми в 6 села на шуменската община е обявено бедствено положение.

Община Никола Козлево ще осигури специализирана кола за транспортирането на телата на загиналите деца, жители на село Цани Гинчево. Организирането на погребенията и разходите за тях се поемат от общинския бюджет, уточняват от администрацията.

Националният флаг и знамето на община Никола Козлево пред всички административни сгради на територията на общината ще бъдат спуснати наполовина. Препоръчва се предварително организираните официални събития, с изключение на тези от личен характер, да бъдат съобразени с обявения траур, отложени или отменени, допълват от общинската администрация.

Общинският съвет и местната администрация в Никола Козлево поднасят най-искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите, се казва още в съобщението на общинската администрация.