“Трябва да убедим хората в рисковите групи да се ваксинират. Това е начинът за борба с вируса. Нека не се “филмираме” с различни конспирации за чипове”. Това каза в ефира на NOVA зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов. Той дори заяви, че е готов да се ваксинира в ефира на предаването, за да докаже на хората, че това не е опасно. 

В деня, в който е разбрал, че ще оглави Националния ваксинационен щаб, д-р Брънзалов е направил кратко допитване до своите пациенти. 

"Когато отидох на работа, попитах първите 10 пациента дали ще се ваксинират. 9 от 10 казаха, че ще го направят. Това ме изненада, но и зарадва”, коментира зам.-председателят на БЛС.

Нови 2037 случая на COVID-19, 79 души починаха

Той поясни и как ще започне ваксинирането у нас.  

“3 дни, след като Европейската комисия по лекарствата разреши прилагането на ваксината в България, ние ще стартираме със 120 000 дози. Тоест 60 000 души ще бъдат ваксинирани. Ще започнем с медиците на първа линия. На първи етап трябва да проучим кой желае да се ваксинира. Надявам се да бъдат повече желаещите”, каза още Брънзалов.

На въпрос за електронните направления за PCR тест той посочи, че има някои проблеми по отношение на електронния подпис на личните лекари, но допълни, че това всички недостатъци ще бъдат отстранени във времето.

NOVA