В изключително емоционално интервю през сълзи пред камерата на "Неделята на NOVA"  председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи своята изповед за 2019 г.

"Най-трудния урок получих тази година", призна Караянчева с насълзени очи по повод изпитанието, през което премина - катастрофата от септември. „Два месеца бях почти неподвижна. Благодаря на съпруга ми, че беше през цялото време до мен. Не знам как бих се оправила без него”.

Цвета Караянчева катастрофира край Хитрино (СНИМКИ/ВИДЕО)

Председателят на парламента сподели, че този инцидент я е научил да намаля темпото. „Един такъв момент те отрезвява и разбираш, че не си безсмъртен”.

Караянчева призна още, че се опитва да спестява всички подробности на родителите си и на бременната си дъщеря, за да не се притесняват.

„Много ми се искаше в първите 3-4 дни, след като се възстанових емоционално, да се обадя на семейството и да ги попитам как са. Посъветваха ме да не го правя. Ако бях обикновен депутат или човек, който не се занимава с политика, това щеше да е първото нещо, което да направя. Но ме посъветваха да не го правя, защото може да се приеме като оказване на натиск”, разказа тя.

Председателят на Народното събрание сподели още, че през април очаква своето второ внуче.

Каква беше 2019-та година на политическата сцена у нас? (ВИДЕО)

В интервюто тя направи обзор и на политическата година, като по думите й управлението е било стабилно.