Чака ни слънчев и горещ уикенд
Чака ни слънчев и горещ уикенд / Thinkstock/Getty Images

Очертава се уикендът да бъде слънчев и горещ. Температурите ще се повишат и максималните в повечето места ще са между 29 и 34 градуса, малко по-ниски по Черноморието.

В събота следобед в Източна България ще се появи слаб до умерен вятър от юг -югоизток. Над Черноморието ще е слънчево и ще духа характерният морски
бриз.

Максималните температури ще са между 25 и 27 градуса, температурата на морската вода ще е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще е слънчево, след обяд - с незначителна купеста облачност, без валежи. По високите и открити места ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

В неделя и понеделник предимно слънчевото време ще се задържи. Повишението на температурите ще продължи, като в по-голямата част от страната максималните температури ще бъдат между 32 и 37 градуса. Само на отделни места ще има временни увеличения на облачността и краткотрайни валежи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg