Центърът на София блокиран за автомобили
Центърът на София блокиран за автомобили / netinfo

В столицата са въведени ограничения на движението на автомобили заради снимките на игралния филм „Подаръкът”, съобщиха от Столичната община.

От 7 до 19 ч се забраняват влизането, престоят и паркирането на автомобили по улица "Леге" (в участъка от улица "Съборна" до "Позитано") и по улица "Съборна" (от улица "Леге" до улица "Цар Калоян"). За същото време е забранено паркирането на площад "Атанас Буров" (от страната на Археологическия музей), както и на площад "Княз Александър Първи" и на улица "Княз Александър Първи".

От 8 до 17 ч се забраняват престоят и паркирането на автомобили в крайната дясна лента на булевард "Витоша" (между булевардите "П. Славейков" и "Патриарх Евтимий").

От 8 до 10,40 ч се забраняват престоят и паркирането на автомобили в северозападната част на площад "Свети Александър Невски" (между улиците "Оборище" и "11-ти август"). Причина за забраната е велосипедно шествие за честване на Европейския ден без автомобили и изкачване на Черни връх.

Шествието ще се проведе от 10,40 ч от площад "Свети Александър Невски" по улица "Московска", булевардите "Янко Сакъзов", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Цар Освободител", площад "Независимост", булевард "Княгиня Мария Луиза", булевард "Витоша" до входа на Южния парк.

От 10 до 12 ч ще бъде затворен за движение участъкът на площад "Княз Александър Първи" (между булевард "Княз Дондуков" и улица "Г. С. Раковски"). Причина за затварянето е откриването на Паметника за Независимостта до Националната художествена галерия.

Въвеждат се ограничения за движението на автомобили и по улица "Фритьоф Нансен" във връзка с провеждането на кампанията "Пази скутера". От 13,30 до 19,30 ч се въвеждат промени в организацията за движение между булевардите "Патриарх Евтимий" и "Васил Левски".

От 8 ч на 23 септември до приключването на футболната среща между "Левски" и "Черно Море" се забранява престоят и паркирането на моста пред Националния стадион "Васил Левски".