Сотир Цацаров
Сотир Цацаров / Снимка: БГНЕС
Становището на Антикорупционната комисия, че няма конфликт на интереси по скандала "Апартаментгейт“, не означава, че проверката на политиците е приключила. Когато НАП приключи ревизиите и ги върне в Прокуратурата, ще стане ясно има или няма престъпления, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Антикорупционната комисия не откри нарушения при проверките за имотите на Цветанов, Панов и Ангелкова
 
Тези производства за конфликт на интереси нямат отношение към прокурорските проверки. По отношение на конфликта на интереси прокуратурата има една единствена съпричастност. Когато е започнала съответната проверка по отношение на Цветан Цветанов, прокуратурата е отправила и сигнал до комисията за евентуален конфликт на интереси. Ние нямаме право да преценяваме такъв конфликт. Това може да го прави само комисията. Тя се произнесе по отношение на 10 или 11 лица. Но така или иначе произнасянето на комисията, както и това дали има, или няма конфликт на интереси не може да повлияе по някакъв начин на проверките на прокуратурата“, каза Цацаров.

Александър Владимиров: Проверката на апартаментите не е приключила
 
Твърденията, че готвените промени в Закона за съдебната власт, с които се регламентира разследване на „тримата големи” в съдебната система, се правят, за да бъде отстранен председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, главният прокурор определи като целенасочена измама:
 
„Пълна измама и тя е целенасочена е това, че едва ли не правилата се правят, за да се улесни или да се създаде път-процедура за отстраняване на председателя на Върховния касационен съд. Нито някой има интерес да отстрани този човек в момента, нито ще го направи. Такова е мнението ми. Освен това създадените правила го пазят, него и който и да е председател на ВКС. Така че нека не спекулираме със страхове и всичко друго“, допълни той.
Агенция Фокус