/ iStock/Getty Images
Министерският съвет одобри позицията на България за участие в неформална видеоконференция на Съвета по образование, младеж, култура и спорт, част от „Образование“, на 14 април.

Логопеди обучават близо 1000 деца онлайн във Варна

Председателството на Съвета на ЕС ще проведе политически дебат на тема „Последствия от новия коронавирус (COVID-19) върху образованието и обучението“.

По време на обсъждането България ще постави акцент върху използваното в момента обучение в електронна среда от разстояние в различните сектори на образованието - средно, професионално, приобщаващо и висше образование. Ще бъдат посочени прилагани практики от този вид обучение, което към момента се осъществява успешно в България.

Учителите започват да изпитват и оценяват учениците дистанционно

Ще бъде представена информация за осъществяване на непрекъснатост на оценяването и предвижда ли се отлагане, анулиране или промяна на изискванията по отношение на изпити (НВО и ДЗИ) и записването в училища и университети. В допълнение ще бъдат посочени и използваните средства от ЕС, с които ще бъде подпомагано образованието и обучението след последствията от коронавируса.