Крум Зарков
Крум Зарков / БГНЕС
Социалистите няма да подкрепят проекта на ГЕРБ за нова Конституция
От БСП определиха проекта за Конституция на ГЕРБ като политически кьорфишек за отвличане на вниманието.

„Когато вчера изневиделица разбрахме, че ще го обсъждаме днес в Народното събрание, ни обзе почуда. Нима не се отказаха от този фарс след становището на Венецианската комисия?! Изненадата обаче не продължи дълго. Все пак какво по-логично за един процес, започнал между два протеста, от това да завърши между два бюджета", иронизира соцдепутатът. "Конституционният кьорфишек, каквото по същество са двата проекта, в началото имаше за цел да обърка протестиращите срещу корупцията. В края си явно търси отново да отвлече вниманието, този път от влошаващата се здравна, социална и икономическа криза“, посочи Крум Зарков.

„Проектът разобличава до голо уплашената власт, която е готова на всичко, за да остане на власт. Нито един авторитет не пожела да свърже името си с този проект, нямаше друго заседание на комисията“, отбеляза социалистът.

„Тази политическа маневра ви спечели време. Този проект на Конституция е вашата визитна картичка, с това ще ви запомнят. Изпълнителната власт отново ви използва, за да свали гнева от себе си. Но министрите няма да го гласуват, а вашите имена ще бъдат под този проект“, включи се и колегата му Явор Божанков.

Кристиан Вигенин пък попита къде е премиерът Борисов, когато се обсъжда проектът за нова Конституция. Той предложи, ако министър-председателят не може да присъства, да участва през видеоконферентна връзка.