Борисов заминава за Германия по покана на канцлера Меркел
Борисов заминава за Германия по покана на канцлера Меркел / снимка: БГНЕС
Борисов заминава за Германия по покана на канцлера Меркел
25382
Борисов заминава за Германия по покана на канцлера Меркел
  • Борисов заминава за Германия по покана на канцлера Меркел

Премиерът Бойко Борисов заминава на тридневно официално посещение в Германия по покана на канцлера Ангела Меркел. По време на визитата министър-председателят ще се срещне освен с канцлера на Федералната република, така и с председателя на Бундестага и с кмета на Берлин.

В официалната делегация са включени още вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

В първия ден от посещението си в Берлин българската делегация ще се срещне с представители на българската общност, сред които и български студенти.

В понеделник сутринта премиерът Бойко Борисов ще бъде официално посрещнат от федералния канцлер Ангела Меркел. И двамата ще участват в работен обяд, след което ще дадат съвместна пресконференция. Следобед българският министър-председател ще разговаря с председателя на Комисията по европейските въпроси на Бундестага Гунтер Крихбаум, а по-късно ще се срещне с председателя на Бундестага професор Норберт Ламерт. Следва среща с кмета на Берлин Клаус Воверайт. След нея премиерът ще участва в публична лекция на тема „Демокрация и свобода: Европейският път на България от 1989 година насам", организирана от фондация „Конрад Аденауер".

Във вторник Бойко Борисов ще бъде гост на работна закуска с представители на немския бизнес.