Бойко Борисов
Бойко Борисов / Източник: Официален Facebook профил на Бойко Борисов
Премиерът бе отново на традиционна обиколка - този път до завод за военни автомобили
Дотук правителството е дало 1 млрд. лева в подкрепа на бизнеса. Това разкри премиерът Бойко Борисов при посещение на завод на военни автомобили за пехотата край Самоков в Деня на християнското семейство, става ясно от негово живо включване във Facebook.

Министър-председателят подчерта, че е много важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Той смята, че всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20. Борисов смята, че благодарение на нея все още се удържа безработицата. Собственикът на предприятието пък поясни, че е доволен от мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса, защото така пазят работните места.



Правителството ще осигури на нашите Специални части допълнително въоръжение, техника и оборудване, които ще допринесат за успешното изпълнение на техните задачи, увери премиерът Бойко Борисов при посещение на предприятието "Самел-90" в Самоков, което изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия и за китайската армия.

"Даваме и възможност за участие на предприятия от българската отбранителна промишленост в производството, обслужването и ремонта на придобитото въоръжение и техника", каза премиерът.

В профила си във Facebook той написа, че от началото на пандемията фирмата е получила близо 390 млн. лв. по мярката 60/40. С тези средства са запазени близо 80 работни места. Компанията е най-голямата в страната в областта на електронната отбранителна индустрия. В нея работят над 400 висококвалифицирани работници и специалисти, като продукцията се изнася за 35 държави.




От завода пък му показаха и колите, които в момента произвеждат за немския Бундесвер. Вече са произвели 5, а остават още 5.