Министър-председателят бе в Русе за откриването на новопостроената църква „Всех Святих“
Министър-председателят бе в Русе за откриването на новопостроената църква „Всех Святих“ / Dariknews.bg
Работим активно за още един мост над Дунав при Русе, каза премиерът
Борисов в Русе за откриването на църква
94572
Борисов в Русе за откриването на църква
  • Борисов в Русе за откриването на църква
Работим активно за изграждането на още един мост над река Дунав при Русе, заяви в крайдунавския град премиерът Бойко Борисов. На 2 и 3 октомври ще има съвместно заседание на българското и румънското правителства, на което ще се обсъди въпросът.
 
По думите на Борисов с въвеждането на ТОЛ системата той ще може да се самофинасира, така че изграждането може да се даде и на концесия. "Уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате", подчерта премиерът пред журналисти.
 
 

Работим активно с румънското правителство за изграждане на втори мост над р. Дунав при Русе. С тол системата този проект ще може да се самофинансира така, че да не се вадят пари от държавния бюджет. Това би имало благоприятен икономически ефект за Русе. В града също така стартира основно обновяване на две от най-големите училища и три детски градини.

Публикувахте от Бойко Борисов в 10 септември 2017 г.
Министър-председателят бе в Русе за откриването на новопостроената църква „Всех Святих“, която е била разрушена преди 42 години от комунистическия режим.
 
Инфраструктурата в образованието също е приоритет за правителството, заяви премиерът. Той даде пример за конкретни стъпки, които ще се предприемат още следващата седмица. В сряда най-късно, а вече има и избрани изпълнители, ще се отпуснат 15 млн. лв., за да стартира основното обновяване на училища и три детски градини в Русе. "Мисля, че това хората в града ще го усетят. И догодина май-юни - църквата в Бяла", каза Борисов.
 
Приоритет остава и магистрала "Хемус", а за пътя Русе-Велико Търново вече вървят отчуждителни процедури, каза министър-председателят. "Бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения. България е прекрасна, но за строителство е много трудно: мостове, тунели, виадукти, отчуждителни процедури", каза Борисов. По думите му се плащат огромни пари за отчуждителни процедури.
 
Публикувахте от Бойко Борисов в 10 септември 2017 г.
За тържественото освещаване на възстановения храм „Всех Святих“ в Русе бе и българският патриарх Неофит. Русе и Църквата ни заслужават това, каза той и пожела на хората в града да бъдат радостни и честити и да благодарят Богу, че всички светии са отново техни покровители.
 

Днес в Русе отваря врати наново изграденият храм „Всех Святих“, който е копие на съборения през 1975 г. Храмът е доказат...

Публикувахте от Бойко Борисов в 10 септември 2017 г.