извънредна среща
извънредна среща / Снимка: Министерски съвет
Заради зачестилите пътнотранспортни произшествия в отсечката Ловеч - Ябланица министър-председателят Бойко Борисов свиква среща, на която да му докладват мерки и предложения за намаляването им.

Една от версиите за катастрофата край Микре: Неправилна маневра

На извънредното съвещание присъстват министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. В обсъжданията ще участват още главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски, както и представители на ДАИ и АПИ.

Ще се въведат видеорегистратори в автобусите. Така ще бъде заснемана цялата пътна обстановка. Това ще помогне на МВР в разследванията на катастрофи, каза транспортният министър Ивайло Московски след извънредната среща при премиера.

Ще се задължат всички, които осъществяват обществен транспорт, да сложат колани по седалките си и пътниците ще трябва да ги ползват. Всички автобуси ще трябва да отговарят за евроизискванията, посочи Московски.

Черен петък: 9 души загинаха при жестока катастрофа, 19 ранени (ОБЗОР)

За последните години пътнотранспортните произшествия в този участък са стотици. Единственият начин "триъгълникът на смъртта" да се премахне е спешното изграждане на магистрала "Хемус" от Ябланица към Ловеч. Но докато стане това, премиерът Борисов ще настоява за повече камери и полицейски патрули, за се избегнат жестоките катастрофи, се посочва в съобщението.
 
БТА