/ Facebook/BoykoBorissov
Министър-председателят Бойко Борисов пристига днес в Пловдив за среща с ръководствата и фенклубовете на пловдивските футболни клубове "Локомотив" и "Ботев". Целта на срещата е да се обсъди разпределението на отпуснатите от Министерски съвет 37 милиона лева.



Премиерът първо посети отбора на "Локомотив" на "Лаута", след което се отправи към срещата с "Ботев". Срещата им с "Локомотив" бе на стадиона, който предстои да бъде ремонтиран. Ръководството на клуба показа на Борисов снимки как ще изглежда стадионът след ремонта.

Заедно с Борисов са министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев.

Пред стадиона го посрещнаха кметът на Пловдив Здравко Димитров и областния управител Дани Каназирева. Борисов прегърна клубния директор Георги Иванов-Гонзо и легендата Христо Бонев-Зума преди да започне разговорът им с клубния президент Христо Крушарски за отпуснатите 12 млн. лв.


Тази седмица правителството отпусна 12 милиона лева за реконструкция на стадиона и на спортната база на клуба. "Ние сме осигурили необходими средства и призовах кмета на града и общинските съветници максимално бързо да задействат процедурите, за да е готово строителството до края на годината", заяви Борисов.

Привържениците на "Локомотив" подариха на премиера клубна фланелка. От "Ботев" пък му дадоха шал, а Борисов го подари на министър Горанов, като се пошегува, че този шал му струва 25 млн. лв. (парите, които ПФК "Ботев" получава от Министерски съвет).

Вас ви назначавам за строителен надзор на строежа. Така се обърна премиерът към феновете на Ботев при инспекцията си на "Колежа". За да има силен "Ботев", трябва да има и силен "Локомотив", добави той.




След срещите с клубовете премиерът посети и СУ „Найден Геров“, което е едно от петте учебни заведения в Пловдив, които ще получат средства от държавния бюджет за физкултурни салони.


След това ще инспектира ремонта на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. След това Борисов отива в Асеновград. В 12.00 ч. той ще бъде в ОУ "Петко Каравелов" в града.