Бойка Борисов на разпит в полицията
Бойка Борисов на разпит в полицията / БТА
Не повтаряйте нашата грешка, а се заловете и решете веднага най-трудните въпроси в българо-македонските отношение. Такъв съвет даде лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов на министър-председателя на РС Македония Димитър Ковачевски, предаде репортер на БГНЕС.

Срещата между Борисов и Ковачевски се състоя в централата на партия ГЕРБ. В нея от българска страна участваха двама бивши външни министри Екатерина Захариева и Даниел Митов, както и бившият вицепремиер Томислав Дончев.

Още в началото на срещата Борисов припомни ролята на България за рестартирането на процеса на евроинтеграция на Западните Балкани, което започна по време на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Той също така подчерта, че целият демократичен западен свят е приветствал подписването на Договора за приятелство и добросъседство между България и РСМ през август 2017 г. Подписите си под него поставиха Борисов като премиер и предшественикът на Ковачевски - Зоран Заев.

„Не отлагайте ключовата тема за най-накрая. Това беше наша грешка. Важните въпроси свързани с историята и езика на омразата трябва да решите веднага. Хванете бика за рогата. Решете ги веднага!“, призова Борисов Ковачевски.