Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Посещението на папа Франциск е голяма реклама за България и съм щастлив и благодарен, че прие поканата, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът посети град Раковски, където тече подготовка за посрещането на Негово светейшество на 6 май, съобщи правителствената информационна служба.

Кисело мляко, омофор и златовезана икона ще подари Борисов на папата
 
Борисов е изтъкнал, че посещението на папа Франциск е важно и цял свят ще го следи. Това е знак на свят човек, на обичан папа, е добавил министър-председателят. По думите му посещението е реклама не само за нашата държава, но и за Република Северна Македония, особено с оглед на пътя, който двете страни извървяха и подписания договор за добросъседство. За втори път папа посещава България, което означава че демократичните процеси са необратими, е подчертал министър-председателят.
 
Премиерът Борисов е отбелязал, че се работи съвместно с президентството, за да се представи страната ни добре за визитата на Негово светейшество. Министър-председателят е акцентирал върху усилената работа на стотици хора, които са ангажирани с организацията на посещението повече от два месеца. Службите, МВР, кметовете свършиха много работа, е казал още министър-председателят.

Борисов: Ще направим всичко възможно посещението на папата да бъде добра реклама
 
В Раковски премиерът Борисов е посетил църквата "Пресвето сърце Исусово", където папа Франциск ще отслужи Света литургия с първо причастие на 250 деца. Сравнете какво е било и какво е сега в Раковски. Нямам неизпълнено обещание към Раковски, е добавил министър-председателят и изтъкнал санираните блокове, парковете в града, както и подкрепата на държавата за църквите.
 
Министър-председателят Бойко Борисов първи ще приветства папа Франциск с добре дошъл в България. Премиерът ще посрещне Негово светейшество на летище София на 5 май.

Всички новини около посещението на папа Франциск в България можете да откриете тук