Болницата в Годеч получи линейка от Българската Коледа
Болницата в Годеч получи линейка от Българската Коледа / netinfo

Линейка, осигурена със средства по благотворителната инициатива на президента Георги Първанов "Българската Коледа", получи болницата в Годеч.

Държавният глава, който е в Годеч по случай празника на града, присъства на даряването на линейката.

Линейката е страшно необходима на болницата, районът е високопланински, отдалечен е от София, в общината има 19 отдалечени и труднодостъпни села, така че тя е добре дошла и е голяма радост за града, каза пред журналисти доктор Наташа Илиева, управител на болницата. Досега болницата ползваше линейката на "Бърза помощ", а на общината е необходима и линейка, която да обслужва стационарно болните и да транспортира тежко болни до други лечебни заведения, обясни доктор Илиева.

Болницата в Годеч обслужва около 6000 души, живеещи в общината. Линейката, марка "Пежо", е на стойност 43 400 лева и е оборудвана за общи медицински нужди.

Четирийсет деца ще бъдат подпомогнати от инициативата "Българската Коледа 2005", а 13 болници в цялата страна ще получат скъпоструваща и животоспасяваща апаратура, каза президентът Първанов пред журналисти. Благотворителната инициатива дарява четири линейки - освен тази за болницата в Годеч, линейки ще получат и лечебните заведения в Тунджа, Костенец и Лозница.

Президентът отбеляза, че в близките дни ще бъде направен пълен отчет, както в предишните години, за изразходването на набраните по инициативата средства.