Министерски съвет
Министерски съвет / http://dariknews.bg, Архив
Служебният премиер Огнян Герджиков издаде заповеди за назначаването на Бойко Мирчев за заместник-министър на външните работи и на Стефан Петров и Михаил Михайлов – за заместник-министри на отбраната, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.
 
Бойко Мирчев е дипломат от кариерата. Бил е аташе в посолството на България в Кабул, временно управляващ посолството ни в Сеул и посланик в Република Корея, посланик на България в Индонезия, Малайзия, Сингапур, Бруней и постоянен представител на страната в АСЕАН. В периода 1997-1998 г. е заместник-министър на външните работи. Заемал е различни ръководни позиции в МВнР, сред които са директор на дирекция „Европейска интеграция” и Посланик със специални поръчения по енергийните въпроси. От септември 2016 г. е генерален директор по „Европейски въпроси” в Министерството на външните работи.
 
Бригаден генерал (о.р.) Стефан Петров е на военна служба от 1980 г. като е заемал различни постове в Министерството на отбраната и във въоръжените сили. В периода 2010-2013 г. е заместник-началник на щаба и и.д. началник щаб на Военно-въздушното командване на НАТО в Измир, Турция. След това е директор на дирекция „Операции и подготовка” в Министерството на отбраната, а от юли 2014 г. до март 2015 г. е началник на щаба на Съвместното командване на силите.
 
Михаил Михайлов е бил експерт в дирекция „Права на човека и международни хуманитарни организации” на МВнР и консул в посолството на страната ни в Атина. В последните 10 години е експерт по логистика и главен мениджър на частно дружество.