/ netinfo
Прогноза за България за 19 август, неделя
През нощта ще преобладава ясно, в неделя - слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, главно над Северна България и планинските райони. Само на отделни места там краткотрайно ще превали.
 
Ще продължи ли хубавото лято до края на август?

Ще духа слаб, в източната половина на страната - до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса, в София - около 29 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи без съществена промяна - близко до средното за месеца.
 

Gulliver/Getty Images


И над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 м около 23 градуса, на 2000 м - около 16 градуса.
 
Най-добрите плажове в Европа за 2018-а (СНИМКИ)

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 30-31 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 

Gulliver/Getty Images


В началото на следващата седмица около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Западна и Централна България ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 28 и 33 градуса. В средата на седмицата ще има повече слънчеви часове, а вероятността за валежи е малка.
 
В петък и събота отново ще има условия за краткотрайни валежи с гръмотевици. През повечето дни от седмицата ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от изток-североизток. В събота вятърът ще се ориентира от югоизток.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg