Бедствалите българи в Анталия се прибраха в София
Бедствалите българи в Анталия се прибраха в София / снимка: Dariknews.bg, архив

В неделя вечерта на Летище София се завърнаха българските туристи, които часове наред бяха блокирани на летището в Анталия, съобщи Нова телевизия.

Самолетът на авиокомпания "Bulgaria Air" трябваше да излети в събота следобяд, но не успя. Причината - повреда в електрониката на машината.

Почиващите се оплакаха пред Нова, че са били държани часове наред на летището без никаква информация, а в хотел са били настанени едва към 03.00 през нощта. В крайна сметка туристите пристигнаха живи и здрави в България, но полетът им отново закъсня.

„Всичко се случва. Самолети се ремонтират, и нови се купуват, но в същия момент ние видяхме, че излетя самолет там и биха могли и нас със този самолет да прекарат", коментира Лариса Андреева минути след като самолетът с българските туристи кацна на летището в София.

„Реално бяхме 10 часа на летището, беше много нисък тавана, задушно, децата не издържаха, чудеха се вече какво да правят, имаше бременна жена в осмия месец", разказа Иван Латинов, друг от пътувалите до Анталия.

Източник: Novanews.bg