/ Thinkstock/Getty Images
БДЖ продаде билети за несъществуващ влак
98404
БДЖ продаде билети за несъществуващ влак
  • БДЖ продаде билети за несъществуващ влак
Пътници останаха на гарата в Карлово, след като влакът им за София беше отменен 15 минути, след обявения час за тръгване. От БДЖ обясниха, че влакът изобщо не е тръгнал от София сутринта.
 
Според Недко Стефанов, който искал да пътува с тази композиция, въпреки че още в началото на деня се е знаело, че такъв влак няма да има, билети за него са били продавани.

Преместиха 115 пътници заради дим в машинното на бързия влак София-Варна
 
Влакът от Карлово за София трябвало да тръгне в 13.25 ч. Чакащите на гарата пътници мислели, че влакът закъснява. В 13.40 ч. обаче разбрали, че такъв влак изобщо няма да има.
 
Недко Стефанов си купил билет за бърз влак Бургас – Карлово с прехвърляне от Карлово за село Розино още сутринта. Той обаче успял да стигне само до гарата в Карлово: „Там научавам, че сутринта не е дошъл от София този влак, който е трябвало да се върне на обяд в 13.25 ч. Тоест от сутринта се е знаело, че такъв пътнически влак от Карлово до София на обяд няма има”.

Влак блъсна автобус с работници в Симеоновград, петима пострадаха
 
Петко Александров от БДЖ обясни, че влакът не е тръгнал от София заради техническа неизправност, а пък нямали друг, с който да го заменят: „Влакът е отменен поради техническа неизправност, възникнала в мотрисата, която е трябвало да обслужи влака. На момента не е имало възможност да бъде осигурена друга алтернатива като възможност за обслужване, нямат наличен резерв”.
 
Недко Стефанов разказа, че на гарата имало много хора, включително и млада майка. Той обясни, че според него билетите са продавани до последно, защото никой не е съобщил, че такъв влак няма да има, въпреки че се е знаело още сутринта.

Пламна локомотивът на бързия влак от София за Бургас
 
Имаше едно младо момиче, което беше бясно: „Как може?! Аз бързам, детето трябваше да си взема”. Това е недопустимо до такава степен! На БДЖ от сутринта им е ясно, че няма машина и че влак 3016 няма как да тръгне в 13.25 ч. от Карлово и въпреки това са продавани билети по цялата подбалканска линия”.
 
Следващият влак от Карлово за София е повече от четири часа по-късно. Пътниците, които са останали на гарата, са имали възможността или да се качат на него, или да получат обратно парите за билета си.