ББЦ номинира Бареков за премиер
ББЦ номинира Бареков за премиер / снимка: пресцентър ББЦ
ББЦ номинира Бареков за премиер
73765
ББЦ номинира Бареков за премиер
  • ББЦ номинира Бареков за премиер

България без цензура номинира Николай Бареков за министър-председател. Това съобщи самият той след заседанието на Националния съвет на регионите на партията.

До този момент лидерът на формацията е получил номинации да води предизборните листи във всички избирателни области, но Бареков ще оглави листите само във Варна и Пловдив.

По време на форума е взето решение да няма формула за писане и попълване на листите, а всички номинации през общини и региони ще стигат до Изпълнителния съвет на ББЦ и Коалиционния съвет, поясни още Бареков.

Очаква се на Втория национален съвет, който ще се проведе на 30-и август, да бъде одобрена предизборната програма на партията.

„На 30 август освен програмата и моята кандидатура за премиер, аз ще предложа на Конгреса и цялостен състав на проектокабинет, с който смятам да управлявам България. Ние не искаме да имаме формула, по която да пишем нашите депутатски листи в коалицията с ВМРО, Земеделците, Гергьовден и новите партии, които са подали молба за членство. Смятаме, че коалиционни формули от типа 7-5-3 са изчерпани", каза Бареков.

„Ние трябва да отидем с нашите предложения за листи в коалиционния съвет и заедно да изработим тези листи в окончателен вариант, които аз да мога да представя на конгреса на моята партия на 30 август в град Варна и те да бъдат одобрени", добави още лидерът на ББЦ.