/ БГНЕС
Балканите могат да заместят Великобритания в ЕС, смята Борисов
95264
Балканите могат да заместят Великобритания в ЕС, смята Борисов
  • Балканите могат да заместят Великобритания в ЕС, смята Борисов
Балканите могат да заместят излизащата от Европейския съюз Великобритания - тезата е на премиера Бойко Борисов, който изнесе лекция пред студентите от УНСС на тема "България, Балканите, Европа и светът".
 

БГНЕС


"Невероятна природа - от Средиземно до Черно море, планини, реки, природни богатства. Работни народи, хубави хора", заяви премиерът пред студентите.
 
"Първият ни успех е, че тази тема влезе. И съм благодарен на всички европейски лидери, със всички поотделно говорих. Те мисля, че разбират, че ако Балканите не влязат в Европейския съюз, това ще генерира страхотно напрежение за в бъдеще. И нови сфери на влияние от другите Велики сили, които не крият интереса си към Балканите", обясни Борисов. 
 

БГНЕС


"Ние не можем да дадем никакви обещания, че за тези шест месеца те ще получат дати. Нито те са готови да влязат в ЕС. На техните млади хора ние трябва да им кажем какво ще е бъдещето им. В противен случай те ще напускат Балканите, ще отидат там, където животът е по-добър", коментира още пред студентите Бойко Борисов.

"Когато излязат младите хора, ще останат пенсионерите. Няма кой да плаща пенсии, каквито те заслужават. Можеш да вземеш заем, да платиш за една-две години и да фалира държавата", обясни премиерът.
 

БГНЕС