Автобус изгоря на магистрала „Тракия”
Автобус изгоря на магистрала „Тракия” / снимка: DarikNews.bg, архив
Шефът на КАТ „Пътна полиция” за изгорелия автобус на магистрала „Тракия”
54803
Шефът на КАТ „Пътна полиция” за изгорелия автобус на магистрала „Тракия”
  • Шефът на КАТ „Пътна полиция” за изгорелия автобус на магистрала „Тракия”

Автобус с 27 пътници се запали в движение на 151-и километър на автомагистралаТракия" край Пловдив. Няма пострадали, всички хора са били евакуирани, каза пред Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов.

Автобусът „Отойол", собственост на старозагорската фирма ЕТ Пеньо Пейков", се връщал от Батак за Стара Загора. Сигналът за пожара е получен в 16.54 часа. По първоначални данни спирачките на превозното средство отказали и шофьорът опитал да спре в аварийната лента. Запалили се първо задните гуми, след което огънят е обхванал целия автобус, разказа шефът на „Охранителна полиция" комисар Тодор Гребенаров. Всички пътници са слезли веднага след като водачът спрял в аварийната лента, спасен е дори багажът им. Автобусът обаче е изгорял напълно.

Пътниците, които били на организирана екскурзия, са предимно възрастни хора. Те ще бъдат извозени до близката бензиностанция с бусове на пловдивската областната дирекция на МВР. Междувременно старозагорската фирма е изпратила друг автобус да ги извози.

Взетата проба за алкохол от шофьора е показала, че той не е употребил алкохол. Предстои да бъде направена техническа експертиза на автобуса, каза шефът на КАТ „Пътна полиция" Радослав Начев. По думите му автобусът е минал технически преглед.

В момента се извършва оглед на мястото за изясняване на причините. На място са служители пожарната и секторите „Пътна полиция" и „Престъпления по пътищата".

Движението на автомобили по магистралата е нормално. Автобусът е извън пътното платно и не пречи на движението. Останките от превозното средство ще бъдат откарани с платформа до фирмата собственик.