/ БГНЕС
"Атака" ще избере с политическо телевизионно реалити водача на листата си за евроизборите. Това обяви лидерът на партията Волен Сидеров пред журналисти в парламента. Той посочи, че се очертава трите партии от коалицията "Обединени патриоти" да се явят поотделно на предстоящите избори през май.

ПП Атака

Нашата листа ще я води млад човек, който ще го изберат зрителите на ТВ "Алфа", заяви Сидеров. Той посочи, че всяка вечер в продължение на три седмици ще излъчват политическа академия. Нещо като реалити, само че политическо, и хората ще изберат тези, които евентуално да станат евродепутати, разясни Сидеров.

Той отбеляза, че няма да има партийни активисти, а ще бъдат млади хора, издигнати от студентски дружества, неправителствени организации, които ще класират зрителите. "Моята роля ще се ограничава до участие в журито", посочи той. Сидеров коментира, че избраният подход е нестандартен, но на хората партийността вече им е доста омръзнала.

Коалицията между „Атака“ и Патриотите за евровота - все по-невъзможна

Кандидатите трябва да имат 21 години, не трябва да са членове на "Атака", но да споделят убежденията на партията и да знаят как да гласуват например по джендърския въпрос, мигрантската криза и санкциите срещу Русия, обясни Сидеров. "Ще направим кампания, така че да изпратим един млад човек в ЕП", коментира лидерът на "Атака".
БТА