/ БГНЕС, архив
Специализираната прокуратура е нанесла пореден тежък удар върху организираната престъпност
101637
Специализираната прокуратура е нанесла пореден тежък удар върху организираната престъпност
  • Специализираната прокуратура е нанесла пореден тежък удар върху организираната престъпност
Специализираната прокуратура е нанесла пореден тежък удар върху организираната престъпност, съобщава онлайн изданието „Марица”.

Поредно съдебно заседание по делото за източването на КТБ

По неофициална информация полицията е арестувала 70-годишна жена с прякор Баба Люса, за която има данни, че е част от организираната престъпна група около Цветан Василев. Според публикацията в пловдивския сайт възрастната дама е съдействала за множество финансови злоупотреби, както и за осигуряване на „чадър” пред данъчните. От няколко години Василев се намира в Сърбия докато у нас делото срещу него протича задочно.

Прокурорите подготвят резюме на обвинителния акт по делото КТБ

Според информационния сайт www.marica.bg полицията под ръководството на специализираната прокуратура е арестувала един от най-важните членове на престъпната група около Цветан Василев.

Въпреки напредналата възраст на задържаната дама, тя е определена за мозък на голяма част от престъпните схеми на свързаните около бизнеса на Василев фирми. В публикацията се посочва, че Баба Люса е част от ръководството на Технологичен център – Институт по микроелектроника, която е една от свързаните с банкера фирми. За възрастната жена имало информация още, че е захранвала „със свежи кешови плащания Василев” и чрез контактите си му осигурявала протекция пред данъчните власти.