Арести за купуване на гласове и саботаж на дебат в Карловско
Арести за купуване на гласове и саботаж на дебат в Карловско / снимка: Sofia Photo Agency
Две жени и мъж са задържани днес за 24 часа в РПУ-Карлово като съпричастни към купуване на гласове в деня на първия тур на изборите в Сопот, съобщиха от полицията в Пловдив. Арестуван е и мъж от Карлово, заподозрян в умишлено повреждане на оптичен кабел с цел да се осуети предаването на дебат между двамата претенденти за кмет на Карлово, достигнали до балотаж.

Полицейското разследване по жалба на председател на предизборен щаб на кандидат- кмет на Сопот е довело до задържането на трима местни жители – мъж на 30 години и две жени – на 30 и на 31 години. За тях има данни, че са съпричастни към купуването на гласове по 15 лева в полза на един от кандидат-кметовете на първия тур на изборите. Парите са раздавани на 28 октомври около 9,20 часа пред секция в гимназия ”Владимир Заимов” в Сопот от неизвестно лице, представящо се за застъпник.

Полицията е задържала и извършителя на умишленото прекъсване на оптичен кабел край Карлово, който е бил повреден в нощта срещу 1 ноември. По този начин е бил направен опит да бъде провален телевизионният диспут между кандидатите за кмет на Община Карлово, тъй като кабелът обслужва преноса на кабелна телевизия и интернет между Карлово и Сопот. 41-годишният мъж с инициали З. Х. е в ареста за 24 часа.

Други новини от Пловдив