протест
протест / БГНЕС
Антиправителствените протести продължават. За 33-та поредна вечер в „Триъгълника на властта” в София отново се събраха недоволни от управлението.

Към 19 часа ситуацията пред Министерския съвет и на „Орлов мост” е спокойна. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството и на главния прокурор. Недоволни се събраха и пред Съдебната палата. Те настояват за оставката на главния прокурор, а по-късно ще бъде

От три, блокадите в центъра на София, днес станаха две и то доброволно. Майките от „Системата ни убива” преместиха палатките от Ректората на площад „Независимост”.

Малко след 20.00 часа протестиращите пред Министерския съвет поставиха книги на земята, с които по думите им отправят послания за оставка към правителството.
 

протести
БГНЕС



Силни викове „Оставка” огласят пространството. Свирки и вувузели допълнително озвучават пространството. Голям транспарант с надпис Съединението прави силата е окачен на фасадата на бившия партиен дом, бъдеща основна сграда за депутатите от новия пленарен сезон.

Минути след 21.00 часа множеството се отправи на поход към Орлов мост, където от дни е разпънат палатков лагер-блокада.
 

протести
БГНЕС


 

Протести има и в редица други български градове.