/ БГНЕС
За пореден път демонстранти хвърляха домати към сградата на Министерския съвет
34-ти ден на антиправителствени протести. Основните искания са за оставката на кабинета и на главния прокурор. След шествието към Орлов мост, протестиращите отново вдигнаха блокадата при Софийския университет.

Остават и барикадите на Орлов мост и в Триъгълника на властта в София.

Протестиращите започнаха да се събират около 19 часа пред сградата на Министерски съвет. Движението в района е блокирано. Блокирано е и движението около Орлов мост. От вчера майките на деца с увреждания преместиха палатковия си лагер на бул. „Александър Дондуков”, предаде NOVA.

Минути преди  началото на акцията на недоволство от „Отровното трио” - организаторите на протестите - обявиха, че гражданското неподчинение продължава. Те не изключват никакви форми на протест.
 

БГНЕС



„Една от тези странни новини е, че ние смятаме да спрем днес гражданското неподчинение. Това е лъжа. Напротив, ще го поощряваме”, каза Велислав Минеков.

„Днес разбрахме от министър-председателя още нещо много интересно, докато се разхождаше с неговото национално известно возило. Че всъщност сме събирали хората тук, защото сме искали да станем депутати с по 2000-3000 лева заплата. Ако мечтата ни беше да станем такива и да постигнем до този успех – приход от 2000 лева, нито г-н Хаджигенов щеше да бъде адвокат с подобна практика, нито г-н Минеков щеше да бъде международно известен скулптор”, коментира Арман Бабикян.

„Повече столчета на журналисти няма да се бутат”, категоричен беше Минеков.

Междувременно 170 учени от БАН заявиха в писмо, че подкрепят протеста.

За поредна вечер протестиращите хвърляха домати към сградата на Министерския съвет, скандирайки "Оставка", под звуците на тъпани и вувузели. Те бяха призовани да направят това от адвокат Николай Хаджигенов - един от организаторите на протеста.
 

БГНЕС