18 досъдебни производства за контролиран вот
18 досъдебни производства за контролиран вот / снимка: DarikNews.bg, Враца
18 досъдебни производства за контролиран вот
72795
18 досъдебни производства за контролиран вот
  • 18 досъдебни производства за контролиран вот

Въпросът за купения вот трябва да се постави първо на политическите партии. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров при посещението си в Монтана.

Досега са образувани 18 досъдебни производства по сигнали за контролиран вот в евроизборите. Има нови свидетели за ареста на организираната група от 10 души, действали в района на Лом точно преди изборите, уточни Лазаров. Той допълни, че случаят не може да се отнесе директно към купуване на гласове.

В четвъртък ще се гледа мярката за неотклонение на 10-тимата от специализирания съд. Те бяха обвинени по няколко текста от Наказателния кодекс, свързани с употреба на насилие и подстрекателство.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пристигна в Монтана за прегледа на поредната детска полицейска академия. В нея участват деца от девет училища от Монтана, Берковица, Лом и Бойчиновци. Изявата се проведе в спортна зала „Младост”, където децата демонстрираха оказване на първа медицинска помощ, лична защита, колоездене и други полезни умения. 

До тях бяха и четириногите любимци на всички - обучените кучета-полицаи от базата в Берковица с техните водачи.