15-годишна ученичка от Видин изчезна безследно
15-годишна ученичка от Видин изчезна безследно / ОД на МВР

Във Видин полиция, близки и приятели вече 7-ми ден издирват 15-годишно момиче. Деветокласничката е в пълна неизвестност от миналия вторник.

Цяла седмица, майката на момичето, приятели и съученици разпространяват снимката й с надеждата да я намерят. Версиите за нейното изчезване постоянно се менят, но основната е, че е избягала от вкъщи заради конфликт в семейството.

„Тя се обърна и каза „Ще ви побъркам” и я няма и до днес. Може би защото съм й направила забележка да побърза. Нито сме се карали, нито скандали е имало, нито нищо”, сподели Валя Въкова, майката на Камелия, пред Нова телевизия.

Миналия вторник Камелия не отива на училище, не се и връща в домът си. Не се обажда и на приятелите си. Една от версиите за нейното изчезване е, че майка й не я пуска да излиза вечер.

„Много пъти ми казваше, че не е отишла на рожден ден, защото майка й не я пуска. Аз и обяснявах, че е нормално да не я пуска. Може да е опасно и да има момчета там”, разказа приятелката й Аксиния Николова. „Имахме проблеми с нея затова, че искаше да излиза, особено вечер и от време на време сме се карали и заради това нещо”, призна майката на момичето.

Според друга версия обаче конфликтът майка - дъщеря е бил доста по-остър и Камелия е искала да живее при баща си в Испания. Родителите й са разделени от много години.

„Момичето е споделяло с психологическия съветник, че предпочита да живее с баща си. Бащата нямал нищо против, но това вече са взаимоотношения в семейството и ние там не можем да се намесваме”, разказа директорът на училището, в което учи момичето Евлогия Манджукова.

„Искаше да отиде при него на гости. Тя знаеше много добре, че няма да я спра да отиде при него”, твърди майката.

Бащата също подържа връзка с майката и се интересува за съдбата на дъщеря си. Полицията в момента пази пълно мълчание по случая. Разследват се няколко версии за изчезването.

Източник: Novanews.bg