14 автомобила в Кюстендил с фалшиви документи, има задържан
14 автомобила в Кюстендил с фалшиви документи, има задържан / снимкa: Влади Владимиров
38-годишен мъж от Кюстендил е задържан в рамките на полицейска акция срещу незаконния трафик на автомобили, която се провежда на територията на няколко области у нас и е с международно участие. Това съобщиха на пресконференция от полицията в Кюстендил.

14 автомобила са били иззети от три автокъщи в Кюстендил, след като за тях са представени фалшиви документи. Проверени са общо 390 автомобила от 11 автокъщи в града. Резултатите идват след извършване международна полицейска операция. Колите са "Тойота", "Деу", "Форд", "Роувър" и "Мерцедес", докарани са от Италия, Австрия и Словения и други европейски страни.

38-годишният кюстендилец с инициали А. П., в чийто дом са намерени заготовки за направата на фалшиви документи за автомобили, фалшиви печати и боеприпаси, ще остане в ареста на Районното полицейско управление за 24 часа.

"Чрез подправени документи колите са изкарвани по-нови, за да се продават на по-висока цена", коментира окръжният прокурор Камен Пешев. Според него вероятно става дума за организирана престъпна група.

В Кюстендил няма италиански жандармеристи. Продължават проверките на дупнишки автокъщи, там засега задържани автомобили няма. За няколко коли са представени фотокопия вместо оригиналните документи.

Други новини от Кюстендил