/ iStock/Getty Images
Защитни маски на стойност 26 500 лв. дарява Българската организация за верификация на лекарствата /БОВЛ/ на Българския фармацевтичен съюз, съобщиха от организацията.

В израз на подкрепа и сътрудничество БОВЛ прави дарение към Българския фармацевтичен съюз на 10 000 маски за многократна употреба с високо ниво на защита по Европейския стандарт FFP3.

Правителството пренасочва над 40 млн. лв. за болниците

В усложнената обстановка на пандемия от COVID-19 в световен мащаб е налице ръст на киберпрестъпността и разпространението на фалшиви лекарства, посочват от организацията.

Само за седмица по данни на Европейската комисия и Европол по света са иззети над 4,4 милиона опаковки нерегламентирани лекарствени продукти и от интернет са премахнати 2500 линка, включително за нелегални онлайн продажби на лекарства, дезинфектанти и др.

Баба Надие, която дари пенсията си на болницата в Исперих: От сърце го направих, не ми се свидят парите (ВИДЕО)

Гаранция срещу този сериозен риск дава Европейската система за верификация на лекарствата, в която от февруари 2019 г. са включени всички държави членки на ЕС . България е една от първите европейски страни, в които заработи Националната система за верификация на лекарствата, която функционира успешно вече втора година, посочват от сдружението.
БТА