/ ThinkStock/Getty Images
Криптовалутата Биткойн достигна рекордната цена от 12 хиляди долара. Това е увеличение от началото на годината с 1100%. Причината най-вероятно е повишаващият се интерес на бизнеса да инвестира в криптовалути и най-вече в Биткойн като първа блокчейн валута.

Какво е криптовалута, Биткойн и какво можем да си купим с тях?
 
Пред потребителите на Биткойн стоят няколко опасности - забраната му в различни държави, рязкото спадане на цената му и конкурентните му крипровалути, сред които е Етериум. Пряка заплаха е първата по рода си игра, разработена на принципа на блокчейн – КриптоКитийс или КриптоКотета, които се купуват именно с Етериум.
 
Светът на криптовалутите се разраства главоломно. Само за 4 месеца цената за един Биткойн се е увеличила с над 5 хиляди долара. Следващият по големина пазар на криптовалута и конкуренция на Биткойн е Етериум, чиято цена към този момент е 455 долара.

Цената на биткойна достигна рекордни нива
 
Новото оръжие на Етериум е първата по рода си игра „Криптокотета“. Тя е разработена върху блокчейн технологията, подобно на досегашните виртуални валути. Отново има верига от блокове, съдържащи информация. Това прилича на сложно математическо уравнение, а всяко решение е в основата на следващото.
 
Играта стартира на 28 ноември. Идеята е сходна на играта „Тамагочи“, но единствените животинки, които предлага, са котета и се купуват единствено с Етериум. Това е добре за криптовалутата, но откакто играта е на пазара, транзакциите на Етариум са много забавени.

Защо балонът на виртуалните валути ще се спука
 
Криптокотетата са станали толкова бързо толкова популярни, че отнемат значително място за транзакции на платформата на Ететриум. Основателите на Криптокотета пускат ново коте на всеки 15 минути. Интересното за потребителите ли е, че те могат да ги отглеждат, колекционират, но и да ги размножават. Котетата нямат пол, затова размножаването става лесно. Новото коте, резултат на чифтосването, също е уникално заради своето неповторимо ДНК или по-точно код. Благодарение на това, могат да се появат до 4 билиона разновидности.
 
Към този момент средната цена на криптокотето е 25 долара в Етериум, а 40 хиляди души вече са си купили виртуален мъркащ домашен любимец.