Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев
Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев / БГНЕС, архив
Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев публикува интересно видео в официалната си страница във Facebook.

Случаят е от Варна.  От екип от 12 човека само двама работят, а останалите седят и наблюдават. Бизнесменът отправя въпрос - къде са в случая синдикатите, които да му обяснят как с такава производителност се вдигат заплати.

Ето и пълния пост на Кирил Домусчиев в социалната мрежа:
 

Да се чуди човек да се смее ли, или да плаче! Два самосвала, един багер и валяк правят дупка с размер два метра. И най-любопитното - производителност по български! От 12 човека във Варна, бул. “Христо Смирненски”, двама работят, а другите най -вероятно са синдикални лидери!? Къде са Синдикатите да ми обяснят с такава производителност как се вдигат заплати?!

Публикувахте от Kiril Domuschiev в Понеделник, 15 април 2019 г.
Средната работна заплата у нас трябва да нарасне с между 12 и 15% през 2019-а

Средната работна заплата у нас да нарасне с между 12 и 15% през 2019-та година. Това очакване поставиха в края на 2018 година от ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа” по време на среща с бизнеса и правителството.

Домусчиев: Решенията в държавата не може да се вземат под уличен натиск

Тогава Домусчиев коментира, че през последните две години имаме двуцифрен ръст на средата работна заплата.Тази тенденция, по думите ми, щяла да се запази и през следващата година.

Бизнесменът тогава подчерта, че ще растат заплатите на специалисти и служителите с добри знания и умения. Основните проблеми за по-значителен ръст на заплатите у нас са образованието и уменията, подчерта тогава председателят на КРИБ.