Без чужденци продавачи на руските пазари
Без чужденци продавачи на руските пазари / netinfo

От днес чужденци нямат право да работят като продавачи на руските пазари и в уличните павильони, предаде ИТАР-ТАСС. Забраната се въвежда, за да се намали нелегалната имиграция.

Ограниченията бяха обявени в края на миналата година от президента Владимир Путин, който тогава обясни, че иска да предпази пазара от спекуланти, предаде БТА.

Като продавачи по руските пазари работят предимно граждани на бивши съветски републики - Азербайджан, Грузия, Украйна и Узбекистан. В търговията много активни са и китайците, особено в руския Далечен Изток, отбелязва Франс прес.

Въпреки наложените ограничения днес броят на чужденците по пазарите е намалял, но незначително, съобщи ИТАР-ТАСС. Азербайджанците, грузинците и таджиките не са станали по-малко, казват работещите на пазарите, просто някои от тях са купили търговските обекти и са назначили за продавачи хора с руски паспорти. Други чужденци, които не са успели по този начин да си решат проблема, са се хванали на работа по пазарите като чистачи и хамали.