Дарик учредява „Лекарската лига”, най-добрите софийски лекари първи влизат в нея
Дарик учредява „Лекарската лига”, най-добрите софийски лекари първи влизат в нея / снимка: MorgueFile.com

Най-добрите 298 лекари от 38 специалности, отличени от своите колеги като "най-добрите лекари в София" в проекта на Дарик радио, ще влязат в "Лекарската лига", обяви изпълнителният директор на медията Радосвет Радев.

Проучването "Кои са най-добрите лекари" се прави за първи път в България по уникална американска методология. Подкрепено е от 24 от най-големите болници в София. Финалните резултати ще бъдат обявени на събитие на 10 април в Националната Галерия за чуждестранно изкуство. В специално издаден каталог се съдържа пълният списък на лекарите от "Лекарската лига".

Най-добрите софийски лекари в основните медицински специалности са определени чрез анкетно проучване, което дава възможност на всеки лекар да отговори на въпроса кои са тримата най-изявени медици в неговата специалност.

Това на практика е единственото по рода си изследване на рейтинга на медици спрямо оценката на техните колеги-експерти. Данните бяха обобщени от Gallup International. До края на годината ще бъде направено проучване в градовете Пловдив и Варна, а през 2013 година в Плевен и Стара Загора. Всички определени "най-добри лекари" ще влязат в националната "Лекарска лига", учредена от Дарик радио. На събитието в Националната галерия за чуждестранно изкуство ще бъде представен и изцяло обновеният уебсайт www.bestdoctors.bg