Българският войник е изумявал света с героизъм, подвизи, изобретателност и военен гений, защото е бил силен в своята кауза - националното обединение на България. Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на официалната премиера на документалния филм "Белите орли", съобщиха от прессекретариата на държавният глава.

Прожекцията, представена в Дома на киното от сценарист полк. проф. д.в.н. Димитър Недялков, режисьор Владимир Щерянов и продуцент Добромир Чочов, разказва историята на германския лейтенант Рудолф фон Ешвеге и българските поручици Владимир Балан и Иван Узунов, пилоти-изтребители, бранели небето на Беломорието и Източния сектор на Македонския фронт през Първата световна война, информират от президентския прессекретариат..

Държавният глава е посочил, че българската кинематография е в голям дълг към славната история на Българската армия в нашите войни за национално освобождение, независимост и обединение.

"Славните страници от българската история заслужават екранизация", е подчертал още президентът Румен Радев и е добавил, че ще продължи да подкрепя създаването на документални филми с такава тематика.