• Размер на шрифта:
Самолетна катастрофа почерни Русия © БГНЕС, архив  

Самолетна катастрофа почерни Русия

Самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната се разби в сутрешните часове в неделя в Черно море, две минути след като излетя от Сочи с 92 души на борда на път за Латакия, Сирия. Оцелели няма.

Със самолета пътуваха военни, журналисти и певци от прочутия руски военен хор "Александров", които щяха да изнесат новогодишен концерт в руската военна база Хмеймим в Сирия. Няма оцелели. В самолета бе и руска лекарка, известна с хуманитарната си дейност в зони на военни конфликти.

Руският министър на транспорта Максим Соколов каза, че се разследват всички възможни причини за катастрофата, но добави, че засега е рано да се говори за терористичен акт.

Екипажът на самолета не е съобщил за технически проблеми. Самолетът е бил технически изправен преди излитането, а командирът на екипажа, военният пилот първи клас майор Роман Волков - много опитен.

Отломки от самолета са намерени на 1,5 километра от брега на Сочи на дълбочина от 50-70 метра.

В издирвателните операции след катастрофата край Сочи се включиха 3500 души, които работят на смени. В тях са включени и 39 кораба и катера, 135 специалисти водолази и 7 дълбоководни апарата.

 

прочети още ↓ скрий ↑

Още по темата

Македонец се кара на сина си: - Разбирам да имаш двойка по география - светът е голям, не можеш да го знаеш целия. Разбирам по… Виж още