• Размер на шрифта:
IBM 5 in 5 > иновации  

IBM 5 in 5 > иновации

Тази година изследователите на IBM проучват идеята, че в бъдеще, в ерата на интелигентните технологии, машините ще имат разум и ще се слеят с нас в по-естествен и персонализиран начин.

Тези иновации започват да се появяват активирани от т.нар. облачни системи, системи за анализи на данни и технологии за обучение на всички.

Тази нова технологична ера ще позволи на компютрите да развиват човешките способности, да ни помагат в процеса на взимане на решения, да се грижат за нас.

Във времето, когато иновациите във всяка област са част от нашето ежедневие, IBM разкрива технологични сценарии за бъдещето, за това кои ще са иновациите през следващите 5 години, които ще променят света, в който живеем. Проектът "IBM 5 in 5 иновиции" в България ще представи 15 иноватори в 5 сектора. Считаме, че тези сектори ще търпят голям технологичен подем и са неразвривно свързани с нашето устойчиво развитие като обществена и бизнес среда.

Секторите, които проектът обхваща са:

Образование - какво е виртулна класна стая, как учениците могат да учат, а учителите да преподават по-добре с помощта на софтуерни решения ?

Здравеопазване - какво е 3D принтиране и приложимо ли е в медицината? Ще можем ли да поставяме медицинска диагноза, чрез мобилни приложения и какво ще е да имаме доктор аватар?

Търговия със стоки - защо ще изчезне картовото разплащане и искаме ли да имаме мобилно приложение, което ни предлага виртуален стилист?

Сигурност - как да управляваме техниката в къщата си през телефона и какви ще са иновациите в киберсигурността?

Интелигентни градове - как би изглеждал град без въглероден отпечатък и бихме ли използвали робо такси, за да стигнем споделеното ни работно пространство?

прочети още ↓ скрий ↑

Още по темата

Македонец се кара на сина си: - Разбирам да имаш двойка по география - светът е голям, не можеш да го знаеш целия. Разбирам по… Виж още