Автобус на градския транспорт в София катастрофира, няма жертви
Автобус на градския транспорт в София катастрофира, няма жертви / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Автобус на градския транспорт в София катастрофира, няма жертви
56473
Автобус на градския транспорт в София катастрофира, няма жертви
  • Автобус на градския транспорт в София катастрофира, няма жертви

Автобус номер 305 се е ударил в спирка в столичния квартал „Младост-2”, научи Дарик от Столичната община. При инцидента е пострадала жена, която е чакала на спирката. Тя е приета в Окръжна болница, но е в добро състояние, без опасност за живота. В автобуса е имало и младо момче, което е пострадало леко, но не се е обърнало към „Бърза помощ”.

Шофьорът Николай Борисов е усетил, че му прилошава и е изпуснал управлението на автобуса, разказа самият той за Дарик. Борисов е в съзнание и е приет в ИСУЛ, където се уточнява състоянието му. Инцидентът е станал близо до спирка 222 в „Младост”, като вследствие на това е пострадала една жена, която е настанена в хирургичното
отделение на Окръжна болница. Това обясни Красимир Димитров - началник на дирекцията „Ред и сигурност” в общината.

„Говорих с нея, посетихме я, в съзнание е жената. Състоянието й ще се определи след прегледите, които се очакват. Тя е седяла на спирката и от конструкцията е пострадала. Шофьорът е в съзнание. Правят му се консултации с различни лекари, в момента е под наблюдение. Това, което казва, е, че му е прилошало, изгубил е съзнание и след това се е съвзел вече, когато е бил удара”, обясни той.

Автобус на градския транспорт в София катастрофира няма жертви
netinfo


Шофьорът на автобуса Николай Борисов разказа това, което си спомня от
инцидента. „Наближавайки спирка 222 на „Младост-2” ми прилоша и започна да ме стяга сърдечната област. Правех си сметка да спра на спирката и да се обадя на гаража да изпратят друга кола да продължи, че ми става лошо. това си го мислех, навлизах вече в спирката, изведнъж съм загубил съзнание и съм припаднал. Друго не помня”, сподели той.

Той заяви, че друг път не е имал подобни оплаквания. Борисов не знаеше, че има пострадала жена при удара на автобуса в спирката, но се успокои, когато научи, че тя е в добро здравословно състояние.

Първоначалната информация беше, че шофьорът е получил инфаркт, но това ще се установи при изследванията, които все още му се правят в ИСУЛ. Той ще бъде хоспитализиран, съобщиха още за Дарик от болницата.

Автобус на градския транспорт в София катастрофира няма жертви
netinfo