Анджелина Джоли благодари на народа на Босна и Херцеговина
Анджелина Джоли благодари на народа на Босна и Херцеговина / снимка: Reuters

Анджелина Джоли благодари на Босна и Херцеговина за това, че я направи почетен гражданин на Сараево.

Миналата година актрисата засне в бившата югославска република първия си филм като режисьор. Лентата, озаглавена "В земя на кръв и мед", разказва за любовта между сръбски войник и босненка по време на войната през 90-те години на миналия век в размирната област.

Работата на Джоли за привличане на вниманието към региона беше оценена от Общинския съвет на Сараево, който реши да я удостои с почетно гражданство. Церемонията се състоя в Националния театър на босненската столица и на нея беше показано предварително записано видео послание от Джоли, посочва БГНЕС.

"Много съм благодарна на гражданите на Сараево и на Общинския съвет на Сараево за това, че ми присъдиха това невероятно почетно гражданство. Много съм горда, че сега съм свързана с толкова изключителна част от света и съм съгражданка на хората, които много обичам и на които се възхищавам. Искаше ми се да съм там, с вас, тази вечер и очаквам с нетърпение посещението си през юли, когато ще мога да приема наградата и лично да изразя моята благодарност", заяви актрисата във видео посланието.