Търсят работници за Израел
Търсят работници за Израел / DarikNews.bg, архив

Агенцията по заетостта набира 3 500 строителни работници за временна заетост в Израел, съгласно подписаната Спогодба между двете правителства.

Израел търси наши работници по трудов договор:
- 2450 бр.кофражисти (индустриален строителен кофраж, дървен кофраж) и арматуристи. Разчитането на строителни планове е задължително;
- 700 работници за керамични облицовки по подове и стени (разчитането на строителни планове е задължително)
- 350 бр. мазачи.

Заетостта ще започне не по-късно от 1 април.

Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания: да са български граждани; да са на възраст между 25 и 40 години; да не са работили в Израел;да нямат първа степен роднини, които да работят в Израел (с изключение на братя и сестри);да не са осъждани; да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини;
- да не страдат от следващите заболявания: туберкулоза, хепатит, сифилис, гонорея, СПИН.

Кандидатите трябва да притежават диплома/удостоверение за завършено професионално образование /обучение и да имат най-малко 3 години професионален опит ИЛИ да имат 5 години доказан трудов стаж по съответните специалности. Трудовият стаж да бъде отразен в трудовата книжка.

Минималната прогнозна месечна заплата на строителните работници в Израел е приблизително 1500 USD (1 щатски долар = 3.8 шекела) за 211 работни часа месечно. За всеки час извънреден труд се заплаща допълнително .Повече информация относно условията за живот и работа в Израел може да намерите на http://www.az.government.bg/IntCooperation/Spogodbi/Israel/Narachnik.doc

За периода на заетостта на българските работници ще бъде осигурено подходящо жилищно настаняване и допълнителни придобивки срещу минимални удръжки и медицинска застраховка с резюме на застрахователната полица на разбираем за работника език.

Българските работници трябва да покрият разходите си за полетите до и от Израел. Те заплащат и разходите за медицинско свидетелство, свидетелство за съдимост, транспорт в България при оформяне на документите и превода, нотариалната заверка и легализацията на изискуемите документи.

Желаещите да кандидатстват по това предложение трябва да представят в местните бюра по труда следните документи:1. Молба /по образец от Бюро по труда/,2. Копие от удостоверението за завършено образование/курс за професионално обучение;3. Копие от трудовата книжка.

Краен срок за подаване на документите 20 февруари. За клиенти на Бюро по труда - Стара Загора допълнителна информация може да получите в стая 102 .