Одобриха девет регионални програми за заетост
Одобриха девет регионални програми за заетост / Sofia Photo Agency, архив

Агенцията по заетостта одобри девет регионални програми за заетост за област Велико Търново. През септември Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие утвърди проекто-предложенията, внесени от общините. Това са предложенията на общините Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Златарица, Лясковец, Сухиндол, Стражица, Полски Тръмбеш и Павликени.

За първи път толкова много проекто-предложения ще бъдат включени в Националния план за действие по заетостта през 2012 г. Класираните проекто-предложения за регионални програми за заетост през 2012 г. ще осигурят заетост на 71 безработни лица в продължение на 6 месеца, коментира заместник областният управител Изабела Чорбаджиева, която е председател на постоянната комисия. 

Дейностите, които се предвижда да бъдат извършвани, са свързани  основно с охрана, поддръжка на обществени терени и сгради, почистване и поддръжка на речни корита, сметища и др. За финансиране на тези дейности от републиканския бюджет ще бъдат отпуснати средства в размер на 156 768 лева.