Втори мандат за Николай Димитров в Несебър
Втори мандат за Николай Димитров в Несебър / netinfo

Николай Димитров тръгва уверено към втория си мандат с мощната подкрепа на несебърлии. Кметът на града води убедително в битката срещу кандидата за кмет на ГЕРБ Атанас Терзиев. Според междинните резултати разликата между двамата претенденти за кметското място е повече от 10 % в полза на Димитров. Каквото и изравняване да се получи при обработването на всики протоколи, това едва ли ще повлияе на окончателния резултат. 
Николай Димитров бе издигнат за кмет на Несебър от иницативен комитет. На първи тур той поведе с 46.23% пред Терзиев, който спечели 34.11% от гласовете на несебърлии. За балотажа Николай Димитров получи подкрепата на партия МОРЕ- на братя Диневи, БСП, Български социалдемократи, Либерален съюз "Несебър, Зелените, ПК "Тракия". Зад Атанас Терзиев от ГЕРБ застанаха "Синята коалиция", Гражданско обединение "Единство" ,"Атака" и др.

На местните избори през 2007 г. Димитров спечели кметския стол отново като независим кандидат. Той събра 68.04 % от гласовете на избирателите в морската община.